Ön itt van: HomeCikkekHírekPartfürdő

Partfürdő

Kategória: Hírek

Együtt az emberekért: Szili Katalinnal egyeztetett a Partfürdőn Kothencz János.

Szili Katalinnal, a Társadalmi Igazságosságért Néppárt (KTI) elnökével találkozott a Partfürdőn Kothencz János. A polgármesterjelölt és a KTI-elnök szerint egy új politikai kultúrát kell kialakítani, melyben a pártok nem egymás ellen, hanem az emberekért dolgoznak. (Forrás: http://szegedma.hu/hir/szeged/2014/09/szili-katalinnal-egyeztetett-a-partfurdon-kothencz-janos-fotok.html

Több szegedi párt szomszédságában a Társadalmi Igazságosságért Néppárt is kitelepült szombaton a Partfürdőre, amely idén is helyszínéül szolgált a Tiszai Halfesztiválnak. A magát keresztény nemzeti baloldaliként besoroló párt elnöke, Szili Katalin Kothencz Jánossal is találkozott a rendezvényen. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelölttel kötetlen hangnemben beszélgettek azokról a baloldali értékekről, melyek mindkettőjük számára sokat jelentenek.

“Mindketten úgy gondoljuk, hogy Szegeden is vissza kell hozni a politikai palettára a szociális érzékenységet és azt a fajta szolidaritást, amely embert az emberhez fűzhet. A jelenlegi városvezetésnek ugyanis nem sok köze van ezekhez az értékekhez. Katalinnal egyetemben az a célunk, hogy valós, hiteles értékeket képviseljünk, legyenek azok jobb- vagy baloldaliak” – hangsúlyozta Kothencz János. A polgármester szerint nézeteik sok hasonlóságot mutatnak, így építő jellegű, hasznos konzultációt tarthattak a rendezvényen.

“A beszélgetések mögött semmiféle egyezkedés nem volt, elsősorban Szeged jövőjéről volt szó. Mindkét párt csapata azon fog majd dolgozni, hogy az itteniek ügyét a lehető legjobb módon szolgálhassák. A rendszerváltás után rendszeressé váltak a politikai csatározások, melynek köszönhetően a pártok figyelmét nem az emberek szolgálata, hanem egymás akadályoztatása kötötte le. Számunkra az a fontos, hogy mi lesz a panelokban élő emberekkel, a devizahitelesekkel és mindazokkal, akik évek óta nem tudnak munkahelyhez jutni” – mondta Szili Katalin. Hozzátette: egy új politikai kultúrát kell kialakítani a városban, a “ringen” kívül beszélni kell arról, hogy az itt élő embereknek mi jelentheti az előre jutást.

Kothencz János szerint Szegeden is egy emberarcúbb politikai szolgálatvállalásnak kell megvalósulnia. “Azon fáradozunk, hogy valódi ügyek mellett álljunk ki, közösen gondolkodjunk és mindenféle politikai gőgöt mellőzve az itt élő emberek számára teremtsünk egy kiszámíthatóbb, biztonságosabb jövőt. Itt az ideje kijózanítanunk a szegedi embereket azzal kapcsolatban, hogy Botka László és a városvezetés mögött már régen nincsen kormány, így azzal a Gyurcsány Ferenccel kénytelen szövetkezni, akire nem igazán lehet büszke egy magyar ember. Nem hogy Szeged, de a szegedi ember is többet érdemel ennél” – hangsúlyozta a polgármesterjelölt.

KTI 12 pont

Mit kíván a
magyar társadalom.

Legyen béke, szabadság és egyetértés

1. Kívánjuk a teljesítményekhez igazodó bér - és jövedelemrendezést!

2. A legalacsonyabb jövedelműek adójának radikális csökkentését!

3. Magáncsődtörvény megalkotását!

4. Az 1 millió forint alatti tartozásokat ne terheljék lakóingatlanra!

5. Korszerű kétkamarás parlamentet!

6. Képviselői visszahívhatóságot!

7. Átlátható pártfinanszírozást!

8. Kis- és középvállalkozások kiemelt támogatását!

9. Privatizációs szerződések betartásának felülvizsgálatát!

10. Állampolgári jogon járó alapnyugdíj bevezetését!

11. Pályakezdőknek államilag támogatott gyakornoki programot!

12. Női érdekeket megjelenítő állami költségvetést!

Hiteles megoldást, hiteles képviselőket!

KTI 12 pont bővebben PDF formátumban...

Kiemelt linkek

Közösségi Linkek

Pénzügyi adatok

Bankszámla számunk: OTP Bank Nyrt. 11713005-20612452

Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt

Adószám: 18517848-1-41

Kapcsolat

Levelezési cím:

1051 Budapest,

Bajcsy-Zsilinszky út 12.

Központi telefonszám:

+361 266 0076

 

Kezdőlap