Ön itt van: HomeCikkek"Nekünk írták"Az igaz baloldal székfoglalója. (szerző: Hunfi Mátyás)

Az igaz baloldal székfoglalója. (szerző: Hunfi Mátyás)

Kategória: "Nekünk írták"

"Már régóta felmerült bennem az a gondolat, hogy valójában mit is jelent baloldalinak lenni. Vajon attól- e, hogy kijelenti magáról, hogy ezt az ideát képviseli, ez igaz, így is van? Nem sántít egy kicsit ez a dolog? Nem olyan, mint ha valaki vizet prédikál, és bort iszik?
Mert a mi országunkban körülbelül ez a szokás, meg lehet nézni, hogy akik ezt jelenleg képviselik honnan jöttek, és mit cselekedtek. Ezeket az értékeket csak az tudja autentikusan, mélységes tisztelettel, és beleérzéssel vallani, aki maga is a bőrén tapasztalja a mindennapok minden búját, baját. Mert felmerül a kérdés, vajon ők, miképpen tudnának megélni abból a létminimumból, amit megszavaztak.
Könnyű a több tízmilIiós bevételből, ami rendelkezésükre áll. Lehet, hogy egykoron maguk is tudták ezt, de elfeledték azt az alapigazságot, a múltat elfeledni soha nem lehet, mert a jelenig tart! Mert mi történik napjainkban? Egy un. jobboldali párt mutat több emberséget, szociális érzékenységet, mint akik ezt az oldalt névleg bitorolják? És itt azt gondolom, hogy a párhuzam véget is ér. A jelenlegi kormány is kimutatja a foga fehérjét, mikor erre lehetősége van, mert az igazi demokráciától még nagyon messze vagyunk. Nem szeretnék belemenni az ilyenkor szokásos sárdobálásba, azt gondolom, hogy mindenki tudja, mire szeretnék utalni.


A történelem mélységes kútjából kell merítenünk, hogy a dolgokat, és a mai világunkat is megérthessük, hogy ne essünk bele azokba a hibákba, amit eleink elkövettek. Az igaz baloldal olyan mint a legkisebb fiú. Mikor ő megy világot látni, szerencsét próbálni, neki már csak a legsilányabb ló, felszerelés maradt, mert a bátyjai már régen elvitték azokat a maguk hasznára. De van egy hallatlan nagy előnye még így is! A szíve együtt dobog az elesettekkel, tudja, hogy a becsület az mindig kifizetődik, mert annak lenni jó! Emelt fővel járni, egy közösség tiszteletét, becsülését kivívni, még akkor is, ha a mi páncélunk nem olyan fényes. Kifényesedik akkor mikor az öröm könnyet látjuk csillogni az elesettek szemében, gyermekekében, akiknek nem a kegyelemkenyérre kell várni, hanem a szüleik tisztes megélhetését, biztosító munkájából futja a szükségesekre.
Tehát mint ama bizonyos szegénylegénynek, mi is tehetünk a tarisznyájába pogácsát, hogy elinduljon erre a rögös, de mindenképpen embert formáló útjára. Nekünk, idősebbeknek már nem a tisztünk csatába szállni, ők kell, hogy megvívják ezt, hiszen ez már az ő világuk, az ő életük, nekik kell felnevelni a következő generációt, akikre büszkék szeretnénk lenni. Nem lehet az emlékek fogságából győztesnek lenni. A politika különösen olyan tevékenység, ahol gyorsan kopik az ember, elfásul, olykor megalkuszik, veszít a lendületéből. Engedni kell, hogy új arcok, új vitézek vegyék fel a zászlót, mindannyiunk érdekében, a győzelem reményében.
Napjaink történése, mutatja, hogy az elszegényedés, nem csak ennek a szerencsétlen sorsú magyarságnak jutott osztályrészül, Európa gondban van, mert a termelést elvitték, mondhatni a munkásosztály ázsiába ment, és ez ellen nem tehetünk semmit, hiszen a demokrácia arról is szól, hogy valaki a vagyonát ott fekteti be, ahol nagyobb nyereséget remél. De arról már tehetnek az Úniós politikusok, hogy azt az árut, amit már munkások sokszor, éhbérét való dolgoztatásuk árán kaparintanak meg, ne lehessen, csak extra vám megfizetése után a határokon belül forgalomba hozni. Azután majd ők eldöntik, hogy így is megéri e. A töblet bevételeket a szegények, az önhibájukból munkanélküliek, nem segélyezésére, hanem a járandóságuk kifizetésére lehetne fordítani. Mert, hogy ők a tisztes pénzért dolgoznának, de munka az nincsen. Lehet, hogy megnőne a kereslet rájuk? Hiszen ez lenne a cél! Ugyan azt a munkát végezzük, mint az Únió szerencsésebb felében teszik, de annak a bérnek a tört részéért! Az ember azért emelkedett ki az állatvilágból, mert használta az eszét, meg a kezét. Most ezt a csodás tudásunkat, tehetségünket, maximum csak esdeklőn, koldulásra használhatjuk?
Az emberben forr a néma düh, mikor nap, mint nap szembesülünk vele, hogy egy szerényebben, nem a napi divat szerint öltöző kétkezi munkájából élő embert, mint valami páriát kezelik.
A gyerekekre szoktuk mondani, mikor egy felnőtt valami butaságot követ el ellenük, ők nem hülyék, hanem kicsik. Mert ha már nem is annyian, mert a gépek sok munkát átvettek tőlünk, de mégis csak megállna az élet a bolti pénztáros, a buszsofőr, vagy akár a szemetes nélkül. Tehát, ha úgy is tűnik, hogy gyenge a szavunk, de ha hallatjuk felhallatszik az a krőzusokig is! Csak akarnunk kell, és a hegyek is megindulnak, gondoljuk itt pl. a Lengyel Szolidalítás mozgalomra. De ehhez az szükségeltetik, hogy mint a vas, ne egy vékony száll akarja a közjót, hanem fogjuk össze, mint a drótkötél, és magunk is csodálkozhatuk rajta mire vagyunk képesek!
Ezért kérek szót, ennek szeretnék hangot adni, nem elcsépelt jelszavakat skandálva, meglovagolni a jól hangzó populista frázisokat!
Köszönöm, hogy meghallgattak, remélem, megtisztelnek azzal, hogy munkálkodni engednek bennünket hazánk felvirágoztatásán!"

 

Tovább a kategóriában: « (Facebook) Köszönet »

KTI 12 pont

Mit kíván a
magyar társadalom.

Legyen béke, szabadság és egyetértés

1. Kívánjuk a teljesítményekhez igazodó bér - és jövedelemrendezést!

2. A legalacsonyabb jövedelműek adójának radikális csökkentését!

3. Magáncsődtörvény megalkotását!

4. Az 1 millió forint alatti tartozásokat ne terheljék lakóingatlanra!

5. Korszerű kétkamarás parlamentet!

6. Képviselői visszahívhatóságot!

7. Átlátható pártfinanszírozást!

8. Kis- és középvállalkozások kiemelt támogatását!

9. Privatizációs szerződések betartásának felülvizsgálatát!

10. Állampolgári jogon járó alapnyugdíj bevezetését!

11. Pályakezdőknek államilag támogatott gyakornoki programot!

12. Női érdekeket megjelenítő állami költségvetést!

Hiteles megoldást, hiteles képviselőket!

KTI 12 pont bővebben PDF formátumban...

Kiemelt linkek

Közösségi Linkek

Pénzügyi adatok

Bankszámla számunk: OTP Bank Nyrt. 11713005-20612452

Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt

Adószám: 18517848-1-41

Kapcsolat

Levelezési cím:

1051 Budapest,

Bajcsy-Zsilinszky út 12.

Központi telefonszám:

+361 266 0076

 

Kezdőlap