Ön itt van: HomeCikkekSzili Katalin blogjáról50 nap

50 nap

A kampányidőszak hivatalos kezdetének napján, szombaton összegyűltünk Budapesten, hogy Kongresszusunkon útnak indítsuk a Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt kampányát. Az ország minden pontjáról érkeztek a KTI jelöltjei, szimpatizánsai, aktivistái, hogy „egyeztessük óráinkat” és útnak induljunk, hogy azután kemény munka árán, a következő 50 napban összekapaszkodva megtegyünk mindent értékeink bemutatásának érdekében.

Munkánknak ezen a fontos állomásán kimondtunk néhány nagyon fontos gondolatot. Először is, hogy hiányoljuk a megfelelő társadalmi párbeszédet, amelyet a politikai elit nemhogy nem segít elő, de kifejezetten akadályoz, ezzel növelve a társadalmi feszültségeket és mélyítve a szekértáborok közötti különbséget, eltékozolva a konszolidáció lehetőségét. Kimondtuk, hogy az elmúlt 25 év politikája téves volt, mert nem hozta el a felemelkedést az országnak, a lehetőségek kiegyenlítődését a magyar vidéknek, a megfelelő gazdasági környezetet a kis- és középvállalkozásoknak.

Komoly problémák forrása, hogy ma Magyarországon akik demokratáknak vallják magukat, azok nem elég nemzetiek, míg akik nemzetiek, azok nem eléggé demokraták.

Ugyanakkor többre van szükség, mint a diagnózis felállítására. Éppen ezért deklaráltuk azt is, hogy két fő pilléren nyugszik közösségünk elhivatottsága és cselekvése: szociálisan elkötelezettek vagyunk és konzekvens módon képviseljük nemzeti értékeinket és érdekeinket. Jeleztük, hogy kiforrott szakpolitikai programmal vagyunk készek szolgálni a magyar társadalmat: a közjogi rendszer finomhangolásával, a pártfinanszírozás téves rendszerével szembeni javaslatcsomagunkkal, a privatizációs szerződések felülvizsgálatával, a kkv-szektor számára ideális gazdasági feltételek megteremtésével, a zöld programunkkal, a fiatal pályakezdőket segítő terveinkkel, a parlamenti képviselők visszahívhatóságával, az egyén és közösségek szabadságának és méltóságának biztosításával.

Égető szükség van tehát ma egy szociálisan elkötelezett, nemzeti értékeket valló, demokratikus erőre, tagjaiban és képviselőiben is egyaránt felkészült, a hétköznapokat közelről megélő, hús-vér emberekre, akik tiszta előélettel és kellő alázattal vághatnak bele a munkába.

Hiába rövid idő 50 nap, mégis egy hosszú útra indultunk el - hiszen a civil demokrácia rajtunk múlik!

KTI 12 pont

Mit kíván a
magyar társadalom.

Legyen béke, szabadság és egyetértés

1. Kívánjuk a teljesítményekhez igazodó bér - és jövedelemrendezést!

2. A legalacsonyabb jövedelműek adójának radikális csökkentését!

3. Magáncsődtörvény megalkotását!

4. Az 1 millió forint alatti tartozásokat ne terheljék lakóingatlanra!

5. Korszerű kétkamarás parlamentet!

6. Képviselői visszahívhatóságot!

7. Átlátható pártfinanszírozást!

8. Kis- és középvállalkozások kiemelt támogatását!

9. Privatizációs szerződések betartásának felülvizsgálatát!

10. Állampolgári jogon járó alapnyugdíj bevezetését!

11. Pályakezdőknek államilag támogatott gyakornoki programot!

12. Női érdekeket megjelenítő állami költségvetést!

Hiteles megoldást, hiteles képviselőket!

KTI 12 pont bővebben PDF formátumban...

Kiemelt linkek

Közösségi Linkek

Pénzügyi adatok

Bankszámla számunk: OTP Bank Nyrt. 11713005-20612452

Közösség a Társadalmi Igazságosságért Néppárt

Adószám: 18517848-1-41

Kapcsolat

Levelezési cím:

1051 Budapest,

Bajcsy-Zsilinszky út 12.

Központi telefonszám:

+361 266 0076

 

Kezdőlap